Een goede communicatie is één van de belangrijkste voorwaarden voor een goede samenwerking. Helaas blijkt goed communiceren vaak ook één van de grootste uitdagingen. Leer beter communiceren en voorkom veel misverstanden en irritaties.

De Talent Proof Communicatiestijlscan helpt je om te groeien in je communicatieve vaardigheden door je inzicht te geven in hoe je communiceert en wat de effecten hiervan zijn. De scan laat zien wat de achterliggende dynamiek is als mensen met elkaar communiceren, welke stijlen men in zo’n communicatieproces kan hanteren en wat de gevolgen zijn.

Gebaseerd op twee assen (boven-onder en samen-tegen) zijn er 8 stijlen:

1. Leidend
2. Helpend
3. Meewerkend
4. Volgend
5. Concurrerend
6. Offensief
7. Opstandig
8. Teruggetrokken

De kracht van de Talent Proof Communicatiescan is dat het laat zien welk effect een manier van communiceren heeft op de gesprekpartner. De manier waarop je communiceert, roept bepaalde reacties op in de mensen met wie je communiceert. Wanneer je inzicht hebt in de effecten van je (on)bewust gekozen communicatiestijl, leg je een basis om beter met anderen te communiceren, je eigen inzichten en die van anderen de ruimte te geven en ieders kwaliteiten beter te benutten voor het team en voor de organisatie.

Download de brochure in pdf door op het icoon te klikken: