Hoe krijg je in selectie- en loopbaanvraagstukken een goed en gedegen inzicht in de persoonlijkheid van een kandidaat? Hoe bepaal je of een functie of rol een goede fit zou zijn? Hoe kun je bij functieselectie en carrièrekeuzes het afbreukrisico voor alle partijen zoveel mogelijk beperken?

Het is voor iedereen belangrijk om op de juiste plek in de organisatie terecht te komen. Daarvoor is het belangrijk om een goed beeld te hebben van hoe de betreffende persoon in elkaar zitten. Hoe beter het inzicht, des te beter kunnen we inschatten wat de succeskansen voor een specifiek functie, of een beoogd carrièrepad zijn.

De Talent Proof Big 5 Persoonlijkheidsscan biedt inzicht in de volgende 5 hoofdkenmerken (met elk 6 subfacetten) van de persoonlijkheid:

  • Extraversie
  • Openheid
  • Emotionele stabiliteit
  • Aanpassen
  • Zorgvuldig

Zoals de naam al zegt is de Talent Proof Big 5 Persoonlijkheidscan gebaseerd op het Big 5-model, de wereldwijde de facto standaard voor persoonlijkheidsonderzoek. Het model is uitermate goed onderzocht en levert erg betrouwbare resultaten. De uitkomsten van de Talent Proof persoonlijkheidsscan vormen dan ook een uitstekend uitgangspunt voor selectie en loopbaanbeslissingen.

Download de brochure in pdf door op het icoon te klikken: