Hoe krijg je snel en professioneel inzicht in de steeds grotere hoeveelheid kandidaten voor een functie? Wat zou het betekenen als je zowel de snelheid, als het kwaliteitsniveau van het selectieproces kunt verbeteren?

De Talent Proof Vacaturematch helpt selectieprofessionals om snel en efficiënt een kwalitatieve voorselectie te maken van potentieel geschikte kandidaten. Voor een vaste prijs worden alle kandidaten professioneel getest op persoonlijkheid, cognitieve capaciteiten en professionele drijfveren en wordt automatisch aangegeven welke het meest overeenkomen met het profiel voor de vacature.

De Talent Proof Vacaturematch is gebaseerd op een combinatie van internationaal breed toegepaste psychologische modellen en levert hierdoor een hoge kwaliteit en een grote mate van herkenbaarheid voor selectieprofessionals.

De Talent Proof Vacaturematch combineert de volgende drie elementen:

1. De Talent ProofBig5 Persoonlijkheid.
Het Big5-model is wereldwijd de de facto standaard voor persoonlijkheidsonderzoek. Het wordt breed toegepast in selectie en loopbaan gerelateerde trajecten. De persoonlijkheid van de kandidaten worden gescoord op 5 hoofdkenmerken, met elk 6 subfacetten. Hierdoor ontstaat een zeer gedetailleerd beeld van de persoonlijkheid en hoe deze aansluit bij de verwachtingen rond de functie.

2. De Talent Proof Cognitieve Capaciteiten Indicator
De Talent Proof CCI geeft aan de hand van drie verschillende soorten intelligentietests een indicatie van het algemene intelligentieniveau (G-factor) waarop de kandidaat functioneert. Hierdoor kan voor een breed scala aan functies worden aangegeven in hoeverre de kandidaat beschikt over de cognitieve capaciteiten die een succesvolle invulling van de functie mogelijk maken.

Download de brochure in pdf door op het icoon te klikken: